Hoe bewaar ik de pruik
● Zet de pruik op een pruikenstandaard of piepschuim pruikenhoofd, zo blijft hij in model.
● Gebruik je hem langere tijd niet, bedek hem dan met een lapje lichte stof, zo blijft hij schoon. En ook: verhang hem af en toe, zodat hij niet scheef trekt door het gewicht van het haar.

Hoe zet ik een pruik op
● Probeer zo weinig mogelijk gebruik te maken van elastiekjes om bijvoorbeeld een paardenstaart te maken in je eigen haar, dit kan een bobbel geven die zichtbaar is. Heb je dun en/of kort haar, verdeel je haar dan in plukken rondom je hoofd en zet de plukken vast met speldjes zoals alligatorspeldjes of klik-clips. Heb je lang en/of dik haar, probeer dan een of twee vlechten te maken, heel losjes al vanaf de haarinplant. Verdeel het over je hoofd en zet vast met speldjes, alligatorspeldjes of klik-clips. Let op: schuifspeldjes kunnen uitsteken, door je pruik heen, zichtbaar… ;P
● Doe eventueel een haarnetje over je haar zodat alles zoveel mogelijk bedekt wordt.
● Hou de pruik vast door hem over je handen te plaatsen; hou je handen rechtop en je vingers gespreid. Kantel je hoofd iets achterover en plaats de pruik met een horizontale beweging op je hoofd, zo dat de voorkant op of net over je haarlijn grenst. Trek hem aan de binnenkant van onderaf op z’n plaats. Let op dat je de pruik niet ondersteboven zwiert of zo: daardoor raakt hij in de klit!

Hoe verzorg ik de pruik
● Borstel de pruik zorgvuldig (!) voor én na elk gebruik. Let vooral goed op het haar achter in de nek, door schuring en door transpiratie is het daar het meest gevoelig voor klitten. Hoe vaker borstelen, hoe beter.
● Gebruik een stevige grove metalen borstel, zonder 'bolletjes' en dergelijke. DEZE is verreweg het beste...!
Er zijn twee manieren om de pruik te borstelen: 1. een officiële manier, en 2. mijn eigen manier ;-)
De eerste manier is het beste, zeker als je de pruik vaak gebruikt en als hij erg in de klit zit en pluizig wordt:
1. Zet de pruik op een pruikenstandaard die je aan een tafel kunt klemmen. De kop van zo'n pruikenstandaard is stevig en bekleed met stof, zodat je de pruik er op vast kunt spelden. Neem een niet al te dikke pluk haar in een hand en zet de rest van het haar vast met speldjes of klemmen, zodat je goed bij de aanzet kunt komen. Hou de pluk vast en begin onderaan met borstelen. Zet de geborstelde pluk opzij vast en herhaal tot je de hele pruik hebt gedaan.
2. Leg de pruik op een grote, schone en gladde ondergrond, bijvoorbeeld de eettafel. Hou met een platte hand de bovenkant van de pruik tegen de tafel gedrukt. Spreid het haar iets uit en begin aan de onderkant met borstelen waarbij de borstel door het haar heen de tafel raakt. Als je er niet goed doorheen komt, forceer het niet maar begin een stukje ervoor. Eventueel kun je een eenvoudige anti-klit spray gebruiken, of een piepklein beetje leave-in conditioner. (Zonder verzorgende toevoegingen want die maken het synthetische haar juist stugger en gevoeliger voor klitten!)

Kan ik de pruik wassen
Jazeker! Let op: het is het beste als je de pruik heen en weer beweegt in plaats van op en neer; dat laatste verhoogt de kans op extra klitten. Als je de gootsteen, wastafel of teiltje gebruikt, onthoudt dan dit principe!
● Gebruik lauw tot koud water. Je kunt het best speciale pruikenshampoo gebruiken maar gewone shampoo kan ook (zonder al  teveel extraatjes, zoals verzorgende of kleurbehoudende bestanddelen enzovoort).
● Doe een beetje shampoo in het water en meng dit goed. Leg de pruik er voorzichtig in. Beweeg het even heen en weer, laat dan twee minuutjes "weken". Beweeg het nog wat heen en weer, haal het uit het water en knijp er zoveel mogelijk water uit. Niet wringen! Spoel de pruik een aantal keer in schoon, lauw/koud water. Bij de laatste keer: meng wat conditioner (liefst pruikenconditioner, anders gewone, zonder speciale toevoegingen) door het water.
● Leg de pruik op een deel van een grote handdoek en gebruik het andere deel om het overtollige water er voorzichtig uit te drukken. Hang hem te drogen op een plastic pruikenstandaard of aan bijvoorbeeld de badkamerkraan. Borstel de pruik pas weer als hij helemaal droog is.

Tip
● Je kunt voordat je de pruik gaat dragen al een piepklein beetje leave-in conditioner gebruiken op de plekken die het meest gevoelig zijn voor klitten, zoals achter in de nek en het deel dat over de schouders hangt.

Heb je vragen, aarzel niet om contact op te nemen!
info@fairytale-fashion.nl

© 2019 - 2024 Fairytale-Fashion.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel