Het gebruik van kunstwimpers

Voorbereiding
Voordat je ze gaat gebruiken kan je de wimpers wat soepeler maken voordat je ze aanbrengt. Neem de wimpers voorzichtig aan beide uiteinden vast tussen je duim en wijsvinger, breng de uiteinden naar elkaar toe en beweeg ze afwisselend op en neer. Zo worden de randen buigbaarder en zullen ze makkelijker aan te passen zijn aan de vorm van je oogleden.

Op maat maken
Kunstwimpers zijn soms te breed voor je oogleden. Leg de wimpers op je oogleden om de juiste breedte te weten en knip vervolgens het overtollige deel af. Let op: knip altijd het buitenste uiteinde, nooit het binnenste. Op het binnenste uiteinde zitten de kortste haartjes, wanneer je die afknipt zullen de wimpers die tegen je binnenste ooghoek zitten veel te lang zijn.

Lijmtips
Breng de lijm aan op de kunstwimpers, wacht minstens 30 seconden en plak de wimpers pas dan op je ooglid, zo dicht mogelijk tegen de wimperrand. De lijm heeft dan de tijd gehad om al wat harder te worden en plakt net genoeg om meteen vast te hechten aan je huid.
Breng niet teveel lijm aan, een dun lijntje dat de band van de wimpers net bedekt is genoeg. Aan de uiteinden mag je iets meer aanbrengen, want die laten vaak het snelste los.

Mascara of geen mascara?
Krul je natuurlijke wimpers en breng een laagje mascara aan voordat je de kunstwimpers opplakt. Dat zorgt ervoor dat je natuurlijke wimpers en de kunstwimpers beide even zwart zijn en een mooier geheel vormen. Mascara aanbrengen op de valse wimpers zelf is niet nodig, zelfs beter van niet. Zo blijven ze in hun oorspronkelijke staat en gaan langer mee.

Bij gekleurde kunstwimpers
Extra mooi wordt het als je je eigen wimpers aanzet met mascara in de kleur(en) van de kunstwimpers. Hebben ze meerdere kleuren, meestal zwart met een ander kleurtje, is het leuk om te oefenen om je eigen wimpers ook die kleurtjes te geven. Doe de kleuren dan niet over elkaar heen, maar naast elkaar, met de uiteinden van het mascaraborsteltje.

Oogschaduw eerst, eyeliner laatst
Draag je oogschaduw, breng die dan aan voordat je de kunstwimpers aanbrengt, anders zullen de wimpers in de weg zitten. Een streepje eyeliner is dan weer het ultieme trucje om je kunstwimpers onzichtbaar te maken nadat je ze hebt aangebracht. Teken een zwart (of eventueel een gekleurd lijntje bij gekleurde wimpers) – met of zonder wing – dat de rand van de wimpers camoufleert en niemand zal doorhebben dat je hebt vals gespeeld..... ;-)

Veel plezier en veel successen gewenst!

© 2019 - 2022 Fairytale-Fashion.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel