Fairytale Fashion sieraden
De meeste sieraden van Fairytale Fashion hebben iets extra's, bijvoorbeeld gekleurde kristallen of bedels met een thema/onderwerp. Denk aan oorbellen met een hanger in de vorm van een scarabee of theepotjes, armbanden met besjes, taillebanden en enkelbandjes met vlinders en ringen met een vogeltje.
Voor meisjes zijn er lieve oorknopjes met bijvoorbeeld hartjes of konijntjes, kettingen met een aardbeitje of een kroontje en ringetjes met bloemetjes.

Basismaterialen
De basis van de sieraden is meestal een legering: een samenstelling van verschillende metalen zoals ijzer, tin, koper, zilver en zink. Door het mengen van verschillende metaalsoorten worden de eigenschappen veranderd. De legering is bijvoorbeeld harder, zoals het van zichzelf te zachte zilver, of beter bestand tegen corrosie zoals het roesten van ijzer, of het groen uitslaan van koper. Om deze reden bestaan vrijwel alle sieraden die waar dan ook verkrijgbaar zijn zelden uit één enkel metaal.

De bekendste materialen
Sterling Zilver (925) is een legering van 92,5% zilver en 7,5 %  andere metalen**
Antiek Zilver of Oud Zilver (835) is een legering van 83,5 % zilver en 16,5 % andere metalen**
Tibetaans zilver is gemaakt van metaal met een laagje antiek/oud zilver er overheen.
** Zoals ijzer, tin, koper, brons, zink en aluminium.

Verkleuren van sieraden
Een bekende oorzaak van het verkleuren van sieraden is de zuurgraad, de Ph-waarde, van je huid. Deze verschilt bij iedereen en is afhankelijk van veel factoren. Dit is ook waarom hetzelfde sieraad bij de ene persoon wel verkleurt en bij de andere niet. Wat je eet, drinkt en hoeveel je transpireert heeft te maken met hoe jouw zuurgraad op een bepaald moment is.
Ook kunnen produkten als cosmetica en parfum stoffen bevatten die een reactie aangaan met het metaal.
Heel slecht voor bijna alle sieraden is zeewater! Het zout 'bijt' overal in, en de beschadigende werking wordt versterkt door het schurende effect van zanddeeltjes.
Het idee dat de kwaliteit van het produkt te wensen overlaat wanneer er verkleuring ontstaat is dus niet terecht, want het zijn natuurlijke processen van de metalen.
Hoe kun je het beste omgaan met je sieraden om verkeuring (en slijtage in het algemeen) te beperken:

  • Zorg dat je huid goed droog is voordat je je sieraden aan/om doet
  • Laat cremes en lotions eerst goed intrekken
  • Doe eerst je make-up en parfum op en doe dan je sieraden om (gebruik geen parfum op de plek van je sieraden)
  • Doe sieraden zoveel mogelijk ’s nachts af, zodat ze niet onnodig in aanraking komen met je huid (zuurgraad)
  • Veel mensen doen hun sieraden het liefst in/aan en nooit meer af. Denk aan oorbelletjes of armbandjes. Toch is het advies sieraden zoveel mogelijk af te doen met sporten of zwemmen. Tijdens het sporten zweet je natuurlijk meer en dat kan verkleuring in de hand werken.
  • Naar de zee en het strand? Hoe mooi het ook staat, doe je sieraden af.... ***
  • Het niet dragen van je sieraden is minstens net zo belangrijk voor het behoud van je sieraad. Laat je sieraden niet rondslingeren, maar bewaar ze netjes en goed in een doosje. Op deze manier blijven je sieraden het langst mooi.

*** Helpen al deze maatregelen bij jou helemaal niet, dan kun je uiteindelijk het beste kiezen voor sieraden van platina, goud of rhodium, of het goedkopere roestvrij staal. Ook al zijn ook deze materialen zelden 100%, deze basismetalen geven de minste tot geen kans op verkleuring.

Verkleuren van je huid
Het groen kleuren van de huid, vooral bij de vingers, is ook een heel bekend verschijnsel. Het heeft dezelfde oorzaken als het verkleuren van de sieraden: chemische processen. Gelukkig is het groen goed weg te poetsen van je vingers, maar kun je het ook voorkomen? Dezelfde 'maatregelen' toepassen als voor het verkleuren van de sieraden helpt van een beetje, tot helemaal!

Een andere mogelijhkheid die je wel eens hoort is het aanbrengen van een laagje transparante nagellak op het betreffende sieraad.
Helaas kan ik niet zeggen of dat ook echt werkt: bovenstaand lijstje werkt bij mij voldoende, vandaar dat ik kan zeggen dat dat wel echt kan helpen!

•  Sieraden
•  Chiffon
•  Parels en kristallen
•  Polyester
•  PU-leer
•  Tule

Gebruik en verzorging van pruiken van Fairytale Fashion

 

© 2019 - 2024 Fairytale-Fashion.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel