Op veel produkten van Fairytale Fashion is extra decoratie aangebracht, vaak gaat het om 'parels' en 'kristallen'.

Mooi hè? Dat is het ook, maar het mag duidelijk zijn dat het hier niet om echte parels en kristallen gaat!

Natuurlijke parels
Een natuurlijk gevormde parel is zeldzaam en tegenwoordig zeer kostbaar: prijzen voor een collier beginnen op ca. een paar duizend euro voor de hele kleine exemplaren (2-3mm). Voor de heel bijzondere exemplaren moet je rekenen op bedragen met 4 of zelfs 5 nullen, tot aan aanzienlijke miljoenen (!!) voor de zeer bijzondere exemplaren, die alleen verkrijgbaar zijn op speciale veilingen. Ook voor oude of antieke parelsnoeren geldt: vaak alleen nog verkrijgbaar bij gespecialiseerde juweliers of specifieke antiek-veilingen.
De echte natuurlijke parel kent veelal een diameter van ca. 2 tot 7 mm.

Kweekparels
Tegenwoordig worden de parels grotendeels gekweekt. De parelteelt is door de Japanner Kokichi Mikimoto ontwikkeld en in 1896 gepatenteerd. We onderscheiden de zoetwaterparel en de zoutwaterparel.
De zoetwaterparel groeit veelal in een mosselschelp of soms in een slakkenschelp, de zoutwaterparel veelal in een oesterschelp. De methode die gebruikt wordt bij gecultiveerde parels, verschilt iets bij zoet- en zoutwaterparels.

Kunstparels
Naast de gekweekte parels zie je tegenwoordig steeds vaker kunststof (acryl en epoxy) en glasparels, in grote vormen en aparte kleuren. Het voordeel is dat deze parels een stuk goedkoper zijn, maar ze zijn uiteraard anders dan de gekweekte parel of de echt natuurlijk gevormde parel. Door de moderne technieken zijn kunstparels evengoed wel degelijk een zeer gunstig alternatief.

Kristal
Volgens de juiste betekenis van het woord betekent kristal: 'steen dat doorzichtig is als ijs' of 'doorschijnend glas van zeer hoge kwaliteit'. In onze Westerse landen betekent 'kristal' de aanwezigheid van lood in het glas. Onder de regels van de Europese Gemeenschap wordt glaswerk dat minder dan 4% loodoxide bevat 'glas' genoemd; dat wat meer dan 10% lood bevat wordt 'kristal' genoemd en als het meer dan 30% lood bevat is het 'hoog loodkristal'.
Echt kristal is mooi maar uiteraard duur. Van 500 gram B-kwaliteit bergkristal voor 120,- tot 325,- tot A-kwaliteit vaak meer dan  1000,- .... Nep-kristal wordt gemaakt van glas, acryl of epoxy. De kwaliteit van de kunststoffen is tegenwoordig dusdanig dat zelfs deze materialen mooie schitteringen in het licht laten zien!

De parels bij Fairytale Fashion zijn kweekparels, of gemaakt van epoxy (giethars).
De kristallen zijn gemaakt van epoxy, glas of acryl.

•  Sieraden
•  Chiffon
•  Parels en kristallen
•  Polyester
•  PU-leer
•  Tule

Gebruik en verzorging van pruiken van Fairytale Fashion

 

© 2019 - 2024 Fairytale-Fashion.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel